Palestinci spremni kontrolirati područja koja evakuira Izrael

PALESTINSKE su vlasti spremne preuzeti odgovornost za sigurnost sektora na pojasu Gaze i Zapadnoj obali s kojih će se evakuirati izraelska vojska, izjavio je u subotu palestinski ministar informiranja Nabil Amr.

"Spremni smo preuzeti odgovornost za sigurnost u sektorima s kojih će se povući Izrael u okviru provedbe smjernica", rekao je Amr nakon što je u petak u Ramallahu održan sastanak između šefova palestinskih službi sigurnosti i palestinskog čelnika Jasera Arafata.

"Amerikanci, Izraelci, Egipćani i Palestinci kontaktiraju i razgovaraju kako bi postigli dogovor o sigurnosti", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istovremeno se iz neimenovanog izraelskog izvora doznaje da bi se dužnosnici izraelskih i palestinskih obavještajnih službi mogli sastati u subotu kako bi razgovarali o povlačenju Izraela s pojedinih autonomnih palestinskih sektora.

"Sastanak na kojem će se razgovarati o mogućem povlačenju Izraela održat će se u subotu", rekao je neimenovani izvor.

"Izraelski premijer Ariel Sharon izjavio je u nekoliko navrata kako je za povlačenje s okupiranih zona pod uvjetom da Palestinci preuzmu odgovornost da će tamo održavati red i mir", dodao je isti izvor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara