PALESTINCI SPREMNI PREGOVARATI O PREKIDU VATRE

Palestinska uprava objavila je u subotu da je spremna pregovarati o općem sporazumu o prekidu vatre s Izraelom i bez odgode nastaviti mirovne pregovore pod okriljem tzv. kvarteta za Bliski istok, priopćeno je u Gazi.

Priopćenje koje je prenijela agencija Wafa objavljeno je nakon sastanka palestinskog kabineta i Izvršnog odbora PLO-a u Ramallahu u noći s petka na subotu održanog pod predsjedanjem Jasera Arafata.

´Palestinska uprava izjavljuje da je spremna odmah pristupiti pregovorima o općem sporazumu o prekidu vatre u svim regijama i bez odgode nastaviti pregovore pod okriljem kvarteta´, navodi se u priopćenju.

Kvartet čine predstavnici SAD-a, EU-e, Rusije i UN-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U priopćenju se navodi da je palestinska uprava iznenađena negativnim odgovorom izraelske vlade, koja je odbacila poziv na pokretanje dijaloga i radije se odlučila za vojnu eskalaciju.

Arafat je u srijedu objavio da je spreman sastati se sa Sharonom, koji je to nakon premoćne pobjede na izborima odbio.

Sharon pregovore uvjetuje potpunim prekidom nasilja, korjenitim reformama palestinskih vlasti i uklanjanjem Arafata.

U međuvremenu, izraelski vojnici ubili su u subotu u blizini Rafaha, u pojasu Gaze, jednog naoružanog Palestinca, pripadnika Demokratske fronte za oslobođenje Palestine, dok je u Hebronu, na Zapadnoj obali, uveden policijski sat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara