Paljenje kombija i izgred srpskih studenata policija još ne povezuje

GLASNOGOVORNICA zagrebačke policije Gordana Vulama izjavila je danas da prije nego što se otkrije tko je zapalio kombi beogradskog plivačkog kluba Partizan policija ne može reći je li taj događaj isprovociran postupkom troje srpskih studenata koji su se sa slikom četničkog vojvode Draže Mihailovića fotografirali na središnjem zagrebačkom trgu.

"Policija intenzivno traga za počiniteljem i tek kada ga otkrijemo i razgovaramo s njim moći ćemo reći je li paljenje kombija reakcija na ponašanje beogradskih studenata", izjavila je Vulama Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Požar pod kombi beogradskih registracija, parkiran ispred hotela "I", podmetnut je u subotu oko 20,30 sati. Kombi marke "ford" u potpunosti je izgorio, ozlijeđenih nije bilo, a šteta je procijenjena na oko 60 tisuća kuna. Tim su kombijem u Zagreb doputovali plivači Plivačkog kluba Partizan koji su sudjelovali na međunarodnom mitingu u Zagrebu.

Troje srpskih studenata arhitekture uhićeni su istog dana nekoliko sati ranije, nakon što su na Trgu bana Jelačića dvije 24-godišnje studentice fotografirale godinu dana starijeg mladića koji je u rukama držao sliku osuđenog ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata Dražu Mihailovića.

Nakon negodovanja građana policija je uhitila studente i zadržala ih do nedjelje, kada su odvedeni sucu za prekršaje. Sudac je nepravomoćno osudio mladića i jednu djevojku na 15, odnosno pet dana zatvora, dok je treću studenticu oslobodio jer nije utvrđeno da je sudjelovala u prekršaju.

Osuđeni imaju pravo žalbe koju rješava Visoki prekršajni sud. U veleposlanstvu SCG-a Hini je danas rečeno da će pružiti svu pomoć svojim državljanima i "iskoristiti sve pravne lijekove koji im stoje na raspolaganju".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara