Pankretić o kravljem ludilu: nema mjesta panici

NEMA mjesta panici, poručili su danas HSS-ovi zastupnici Božidar Pankretić i Ivan Kolar, reagirajući na pojavu prvog slučaja sumnje kravljeg ludila u Hrvatskoj.

Potvrdili su da će, unatoč pojavi bolesti, nastaviti jesti juneće i goveđe meso kao i do sada.

Vlada mora hitno reagirati da se izbjegne panika i šteta za hrvatsko gospodarstvo, rekao je novinarima Pankretić, bivši ministar poljoprivrede.

Traži da inspektori idu na teren kako bi se zaustavilo trgovanje stokom na sivom tržištu koje čini oko trećinu ukupnog tržišta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziva da se spriječi pad cijena junećeg i goveđeg mesa, da Vlada za to osigura sredstva, te da sve informacije potrošačima budu dostupne pravovremeno.

Ministarstvo poljoprivrede poziva da objavi mjesto na kojem se bolest pojavila, kako se ne bi radila šteta cijeloj regiji (Slavoniji) i zbunjivala javnost.

Ne treba širiti paniku, poručio je seljacima i Kolar, ističući da je jedni pravi način zaštite od kravljeg ludila oslanjanje na vlastite snage i poticanje vlastitog uzgoja.

HSS-ovci su pozvali Vladu da ispuni obećanje i obešteti dio proizvođača pilećeg mesa, koji su imali nepredviđene troškove nakon otkrivanja ptičje gripe u Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara