PAPA I AZNAR RAZGOVARALI O OBITELJI, MLADE POZVAO NA ANGAŽMAN PROTIV

Ivan Pavao II je u subotu poslijepodne primio predsjednika španjolske vlade Jose Maria Aznara i njegovu suprugu Anu Botella s kojima je razgovarao o obitelji, ali nisu spominjali rat u Iraku, doznaje se od papinog glasnogovornika Joaquin Navarro Vallsa.

Više od 600.000 mladih sudjelovalo je u subotu poslijepodne na skupu u čast Ivana Pavla II u zračnoj bazi Cuatro Vijentos, objavilo je nekoliko španjolskih tv mreža koje su izravno prenosile događaj.

Sudjelovanje na tom susretu je nadišlo očekivanja organizatora koji su računali na nazočnost 300.000 mladih na toj vjerskoj svečanosti na kojoj je sudjelovalo i puno poznatih pjevača.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa je okupljene mlade pozvao na angažman protiv spirale nasilja i terorizma koji su, kako je naglasio, posijali mržnju i smrt. Ivan Pavao II upozorio je mladež i da izbjegavaju sve oblike ogorčenog nacionalizma, rasizma i netolerancije.

"Vaš odgovor slijepom nasilju i nehumanoj mržnji trebala bi biti fascinantna snaga ljubavi. Osvojite neprijatelja snagom opraštanja", poručio je Papa okupljenim mladima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara