Papa: Knjige o Harryu Potteru usmjerene su protiv kršćanstva

IAKO je od ustoličenja novog Pape, Benedikta XVI, prošlo tek par tjedana, čovjek kojeg su mediji nazivali "Panzer kardinalom" okomio se na seriju dječjih knjiga o malom čarobnjaku Harryu Potteru, ustvrdivši da su imaju osnovu u crnoj magiji te da su usmjerene protiv kršćanstva.

Iako je nedavno preminuli Papa Ivan Pavao II pohvalio autoricu knjiga o Harryu Potteru, J. K. Rowling, ustvrdivši kako živi kao prava kršćanka, novi se Papa jasno odredio protiv popularnog dječjeg junaka.

Benedikt XVI pohvalio je Gabriele Kuby, autoricu knjige "Harry Potter – good or bad", ustvrdivši da je razotkrila "skrivenu pozadinu" serije dječjih bajki o mladom čarobnjaku.

"Dobro je da ste objasnili činjenice o Harryu Potteru, jer tu se radi o suptilnoj obmani, koja je prošla neprimjećena a usmjerena je na podrivanje kršćanske duše, i to prije nego što se ona stigla propisno razviti." - kazao je novi papa u razgovoru s Gabriele Kuby.

Napomenimo da je kardinal Joseph Ratzinger i prije nego što je postao papa upozoravao vjernike da se klone knjiga o Potteru, uz obrazloženje da te knjige sadrže previše crne magije.

Vodeća njemačka teologinja, 77-godišnja Uta Ranke-Heinemann, komentirala je neuobičajen istup novog pape tvrdnjom da Vatikan misli da ima ekskluzivno pravo presuđivanja što je dobro, a što zlo.

"Vatikan ne želi da se bilo tko miješa u to pravo, te će osuditi svakoga tko se upusti na njegov teritorij bez dozvole." - zaključila je Ranke-Heinemann.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara