Papa mirno proveo noć u bolnici

PAPA Ivan Pavao II. proveo je mirnu noć u bolnici "Gemelli" u Rimu, gdje je smješten u utorak oko 23 sata nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje poslije gripe od koje je obolio u nedjelju.

Kako se u srijedu doznaje iz vatikanskih izvora, Papi je odmah načinjen TAC (kompjutorska tomografija) kako bi se utvrdilo njegovo ukupno stanje.

Smješten je u sobi na 10. katu bolnice u kojoj je bio smješten svaki puta kada je dolazio u "Gemelli", od 13. svibnja 1981. kada je na njega pucao turski atentator Ali Agca. Sadašnji boravak u bolnici je osmi po redu za Ivana Pavla II.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef ureda za tisak Svete Stolice Joaquin Navarro Valls je rekao da Papa ima simptome gripe, ali mu je u utorak uvečer temperatura bila povišena, imao je 38 stupnjava, pa je odlučeno da bude smješten u bolnicu.

Papin osobni liječnik Renato Buzzonetti inzistirao je na odlasku u bolnicu, čemu se Papa opirao, no na koncu je morao popustiti.

Očekuje se objavljivanje liječničkog biltena, a vatikanski izvori uvjeravaju novinare kako je s Papom sve u redu. Ispred bolnice "Gemelli" okupili su se novinari i televizije iz cijeloga svijeta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara