PAPA O PROFESIJI NOVINARA KOJI TREBAJU STVARATI MIR, ISTINU, PRAVDU

Papa Ivan Pavao II. pridao je u nedjelju ponovo velilku važnost novinarskoj djelatnosti, odnosno novinarskom pozivu koji treba igrati važnu ulogu u stvaranju svijeta mira, temeljenog na istini, pravdi, ljubavi i slobodi. L

"Važna je uloga sredstava općeg priopćavanja u stvaranju svijeta mira, temeljenog na istini, pravdi, ljubavi i slobodi", rekao je Sveti Otac u nedjelju u podne sa svoga prozora na Trgu sv. Petra u Rimu, prije molitve Regine Coeli.

U nedjelju se obilježava Međunarodni dan društvenoga priopćavanja, pa je i Papa glasilima posvetio svoje riječi. Ovogodišnja tema Međunarodnoga dana društvenog informiranja održava se pod naslovom "Sredstva društvenog priopćavanja u službi stvarnog mira u svjetlu pasem in terris, dakle, enciklike Mir na zemlji, pape Ivana XXIII.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na 40 godina od objavljivanja ter enciklike blaženog Ivana XXIII. važno je vidjeti i ulogu koju su imala glasila masovnoga izvješćivanja u stvaranju uvjeta za mir u svijetu.

"Glasila mogu dati važni prilog miru rušenjem zidova nepovjerenja, hrabrenjem razumijevanja i obostranoga štovanja, te ići i iznad toga poticanjem pomirenja i milosrđa", rekao je Papa.

"Dakle, u kreposti njihova poziva i njihove profesije djelatnici u mas-medijima pozvani su da istodobno budu i djelatnici mira", rekao je Sveti Otac i još jednom povjerio novinarima veliku važnost u stvaranju mira u svijetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara