PAPA OVE GODINE PRIPREMA 5 PUTOVANJA

Ivan Pavao II. priprema 5 putovanja u 2003. godini, objavio je u utorak Ured za tisak Svete Stolice.

Osim putovanja koja su već najavljena, 3. i 4. svibnja u Španjolsku te u Hrvatsku od 5. do 8. lipnja, predviđa se i Papino putovanje u Bosnu potkraj lipnja (vjerojatno 22.) te u Slovačku u rujnu.

Peto putovanje predviđeno je za Strasbourg gdje bi Ivan Pavao II. trebao posjetiti Europski parlament. Datum tog putovanja još nije određen. Posjet Španjolskoj ocjenjuje se kao lakši, dok je posjet Hrvatskoj u Vatikanu ocijenjen vrlo teškim i napornim za Ivana Pavla II. Naime, Papa bi, kako je objavljeno, trebao održati 4 mise u 4 hrvatska grada - Rijeci, Dubrovniku, Osijeku i Đakovu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Pavao II. će se vratiti na Balkanski poluotok ovaj put, kako je objavljeno, u Bosnu u Banja Luku, ´tvrđavu srpskih pravoslavaca, gdje će blaženim proglasiti Hrvata Ivana Merza rođenog upravo u tom gradu´.

U rujnu je zatim predviđen put u Slovačku, a s obzirom na zdravstveno stanje Ivana Pavla II. tek treba utvrditi datum njegova posjeta Europskom parlamentu. Približavanjem i ulaskom bivših istočnih zemalja u europske integracije ostvaruje se, kako se u Vatikanu komentira, velika i davna želja Ivana Pavla II. još iz vremena samog početka njegova pontifikata prije 25 godina, da se Europa ponovno ujedini pa bi vjerojatno novi posjet Strasbourgu imao kako se ocjenjuje u Vatikanu i simboličko značenje za Papu Wojtylu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara