Papa poručio teroristima: Zaustavite se u ime Boga

PAPA Benedikt XVI. pozvao je tijekom nedjeljnog angelusa sa svoga prozora na Trgu svetog Petra na molitvu za žrtve užasnog terorističkog atentata u Londonu i pozvao atentatore da se zaustave u ime Boga.

"Osjećamo duboku bol zbog užasnih terorističkih napada koji su u četvrtak pogodili London", rekao je Papa te pozvao na molitvu za žrtve, ali i na molitvu "kako bi Bog dirnuo srca atentatora.

"Bog voli život, ne voli smrt. Zaustavite se u ime Boga", rekao je Benedikt XVI. u poruci napadačima.

Papa je pred više desetaka tisuća hodočasnika podsjetio da je 11. srpnja blagdan svetog Benedikta, zaštitnika Europe, čije je ime preuzeo naslijedivši papu Ivana Pavla II. na Petrovoj stolici.
Benedikt XVI. je sam najavio kako odlazi na godišnji odmor od 11. srpnja do 2. kolovoza koje će provesti u Les Combesu u talijanskoj regiji Valle dAosti i Castelgandolfu. Tijekom ljeta neće biti privatnih i posebnih audijencija. Opće audijencije će se ponovno redovito održavati od srijede 3. kolovoza.

Polovicom kolovoza Benedikt XVI. će pohoditi Koeln u Njemačkoj gdje se održava Međunarodni dan mladeži. Bit će to njegovo prvo putovanje izvan Italije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara