PAPA POZIVA NA OSTANAK U BiH I NA SVEKOLIKU POMIRBU

Papa Ivan Pavao II. tijekom misnoga slavlja u Banja Luci pozvao je sve katolike u Bosni i Hercegovini a napose mlade da ne napuštaju svoju zemlju i doprinesu njezinoj izgradnji i duhovnoj obnovi.

"Budućnost ovih krajeva ovisi o vama. Ne tražite drugdje udobniji život, ne bježite od svoje odgovornosti čekajući da vam netko drugi riješi teškoće", kazao je Papa u svojoj homiliji posebice ukazavši kako na takvome putu treba slijediti primjer rođenoga Banjalučanina Ivana Merza koji je na početku ovog euharijstoga slavlja proglašen blaženim.

Sveti Otac u svojoj je propovjedi posebice potaknuo pripadnike Crkve u BiH da svojim primjerom doprinesu procesu izgradnje pomirenja i oprostu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ivan Pavao II osobno je iskazao žaljenje zbog nepravdi i patnje što su je drugima na tom prostoru u prošlosti nanijeli pripadnici katoličke vjere dodavši kako se jedino uzajamim oprostom i pomirbom mogu graditi odnosi novog bratstva i razumijevanja.

"Iz ovoga grada, koji je tijekom povijesti obilježen tolikom patnjom i tolikom krvlju, molim Svemogućega Gospodina da bude milosrdan za krivnje počinjene protiv čovjeka, njegova dostojanstva i njegove slobode, pa i sa strane nekih sinova Katoličke Crkve...Jedino u ozračju istinske pomirbe spomen na tolike nevine žrtve i njihove patnje neće biti uzaludan i poticat će nas graditi nove odnose bratstva i razumijevanja", rekao je Papa.

(Hina) rm sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara