PAPA POZIVA NA PRAVEDNU RASPODJELU SREDSTAVA KOMUNICIRANJA I ŠTOVANJE ISTINE

Ivan Pavao II. pozvao je u subotu na pravednu raspodjelu sredstava komuniciranja kako na nacionalnoj tako na međunarodnoj razini, te na štovanje istine i dostojanstva čovjeka.

U svojoj poruci objavljenoj povodom Međunarodnog dana društvenog informiranja koji će se ove godine obilježiti po 28. puta 23. svibnja, Papa je kazao kako su danas informacije dostupne i u siromašnim dijelovima svijeta, te je upozorio kako se često predstavljaju stvari kakve nisu u stvarnosti.

"Zahvaljujući proširenju tržišta društvenog komuniciranja, koje se dogodilo posljednjih desetljeća, mnoge obitelji diljem svijeta, pa i one koje raspolažu sa skromnim sredstvima, mogu sada iz svojih domova pristupiti golemim i raznovrsnim sredstvima društvenog komuniciranja. Tako imaju mogućnost pristupa bezbrojnim informacijama, obrazovanju, kulturnom obogaćivanju pa čak i duhovnog rasta, mogućnosti koje su mnogo iznad onih koje su obitelji imale u prošlosti", kaže se u poruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Papa upozorava da ta sredstva komuniciranja mogu zadati i teške štete obiteljima, predstavljajući im neprikladnu ili čak izokrenutu viziju života, obitelji, religije i morala te ističe da komunikacija u svakom svom obliku mora uvijek biti nadahnuta kriterijima etike, štovanja istine i dostojanstva ljudskog života.

Odgovorni za politiku sredstava komuniciranja i u državnom sektoru moraju djelovati i na pravednoj raspodjeli resursa sredstava komuniciranja kako na nacionalnoj tako na međunarodnoj razini, štujući istodobno integritet tradicionalne kulture", poručuje Papa u povodu Međunarodnog dana informiranja.

(Hina) st sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara