Papa rekao da mu je potrebna sve veća pomoć

SVE sam stariji i osjećam sve veću potrebu da mi pomažu suradnici, rekao je papa Ivan Pavao II. u utorak primajući članove rimske kurije radi tradicionalne razmjene božićnih čestitki, a govor, koji je samo dijelom pročitao, nastavio je čitati monsignor Leonardo Sandri.

Ivan Pavao II. priznaje da mu je potrebna sve veća pomoć u upravljanju Crkvom, ali dakako naznačuje osnovne smjerove djelovanja. U govoru rimskoj kuriji Papa je naglasio potrebu "jedinstva među svim ljudima, a posebno među vjernicima". Papa je istaknuo kako treba "povećati ekumenski napor na svim razinama" sa stalnim "kontaktima, susretima i inicijativama s našom braćom različitih pravoslavnih i protestantskih crkava i crkvenih zajednica".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa je naglasio da je ove godine primio mnoge važne predstavnike tih zajednica, te da je vratio dvije važne relikvije, ikonu Gospe od Kazana (koja je vraćena u Rusiju) i relikvije svetih Gregorija Nazianzea i Ivana Crisostoma (vraćene u Istanbul patrijarhu Bartolomeu I.). Sve to je bilo moguće zahvaljujući i suradnji rimske kurije.

"Prolaskom godina sve se više osjeća potreba za Božjom i ljudskom pomoći. Hvala za stalni sklad u kojem radite zajedno sa mnom u službi univerzalne Crkve, svatko u ispunjavanju zadaće koja mu je povjerena", rekao je Papa članovima rimske kurije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara