Papandreou doputovao u Zagreb

Grčki ministar vanjskih poslova i predsjedatelj Vijeća ministara EU-a Georgios Papandreou doputovao je u ponedjeljak navečer u Zagreb, gdje će se odmah po dolasku sastati na radnoj večeri s hrvatskim ministrom vanjskih poslova Toninom Piculom.

U utorak će ministri Papandreou i Picula nastaviti razgovore, a šefa grčke diplomacije odvojeno će primiti i predsjednik Republike Stjepan Mesić i premijer Ivica Račan.

Papandreouov posjet Zagrebu u sklopu je njegove turneje po pet zemalja jugoistočne Europe, obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja (Hrvatska, BiH, SRJ, Makedonija i Albanija).

Grčki ministar vanjskih poslova Georgios Papandreou izjavio je u ponedjeljak u Skoplju, prvoj postaji njegove turneje, da vrata Europske unije ostaju otvorena za balkanske zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Poruka je vrlo jasna, govorimo o Balkanu gdje mir, demokracija, stabilnost, gospodarski razvoj i pravna država postaju realnost´, izjavio je novinarima Papandreou nakon razgovora s makedonskim premijerom Brankom Crvenkovskim.

Grčka, koja u ovom polugodištu predsjedava Europskom unijom, među svoje prioritete stavila je jačanje odnosa između Unije i pet zemalja jugoistočne Europe obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara