Paparazzima koji su lovili Lady Di u noći pogibije kazna od 1 eura

SIMBOLIČNA novčana kazna u iznosu od 1 eura nakon dugogodišnje je parnice određena Jacquesu Langevinu, Fabriceu Chaserryu i Christanu Martinezu, fotografima optuženima za kršenje francuskih zakona o zaštiti prava na privatnost nakon što su fotografirali princezu Dianu i Dodi Al Fayeda u noći kada su poginuli.

Francuski su paparazzi bili oslobođeni odgovornosti na suđenjima 2003. i 2004. godine, nakon čega je slučaj ponovno pokrenut zahvaljujući inicijativi Dodijeva oca, Mohameda Al Fayeda. Na ponovljenom je suđenju donesena odluka da su fotografi ipak prekršili francuski zakon o zaštiti prava na privatnost, pa će milijunašu Mohamedu Al Fayedu morati isplatiti - jedan euro.

Osuđenima je također određeno da objavu njihove presude plate u tri publicistička izdanja po Al Fayedovu izboru.

Podsjećamo, Princeza Diana i Dodi Al Fayed poginuli su u prometnoj nesreći 31. kolovoza 1997. u pariškom tunelu "Alma", uz rijeku Seinu. Policija i vatrogasci u tunelu su zatekli teško oštećeno vozilo, u kojemu su pronađene četiri osobe: na mjestu vozača nalazio se Henry Pole, zamjenik šefa osiguranja pariškog hotela Ritz, koji je bio proglašen mrtvim na licu mjesta. Na mjestu suvozača nalazio se Trevor Rees Johnes, tjelohranitelj za koga se ustanovilo da je pretrpio teške ozljede glave i koji je prebačen u bolnicu. Na zadnjem su se sjedištu nalazili Emad (Dodi) Al Fayed, koji nije davao znakove života te kojega je spasilačka služba bezuspješno pokušala reanimirati, te Lady Diana Spencer, koja je bez svijesti ležala na podu limuzine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tunel je bio pun fotoreportera. Nijedan od njih nije spustio kameru i pružio pomoć unesrećenima.

Nakon što je dva sata kasnije izvučena iz smrskanog vozila i prebačena u bolnicu, nad bivšom princezom od Walesa bezuspiješno je izvedena kirurška intervencija.

                                                              B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara