PAPIN BOŽIĆNI PROGRAM SKRAĆEN ZBOG SLABIJEG ZDRAVLJA

Kao i uvijek, papa Ivan Pavao II i ove će godine služiti tradicionalnu božićnu polnoćku, no na sam Božić program mu je zbog slabijeg zdravlja skraćen i predviđa samo tradicionalnu božićnu poruku Urbi et Orbi. L

Papin liječnik Renato Buzzonetti preporučio je da se 83-godišnjem Papi smanje aktivnosti za blagdane nakon naporne proslave 25. obljetnice pontifikata obilježene 16. listopada.

Ivan Pavao II osobno će u srijedu služiti tradicionalnu polnoćku u bazilici sv. Petra, dok će na sam Božić misu na Trgu sv. Petra služiti vatikanski državni tajnik, kardinal Angelo Sodano.

Papa će samo pročitati tradicionalnu božićnu poruku "Gradu i svijetu" (Urbi et Orbi).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz Papinog programa za kraj godine otkazano je nekoliko događaja. Papa će vjernike blagosloviti 28. prosinca, kao što to čini svake nedjelje, no redovita opća tjedna audijencija koja pada 31. prosinca otkazana je.

Umjesto toga, Papa će u bazilici sv. Petra voditi tradicionalnu godišnju svečanost zahvaljivanja Bogu.

Papa će 1. siječnja u bazilici pratiti i misu u povodu Svjetskog dana mira, no morat će odustati od dviju tradicionalnih siječanjskih svečanosti - posvećivanja novih biskupa i krštenja novorođenčadi.

Jedina potvrđena audijencija jest razmjena novogodišnjih želja s veleposlanicima akreditiranima pri Vatikanu, što je predviđeno za 12. siječnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara