Papino zdravlje sve bolje

PAPA Ivan Pavao II. proveo je mirno noć s ponedjeljka na utorak u bolnici Gemelli u Rimu, gdje je smješten već tjedan dana zbog akutnog laringotraheitisa.

"Papa dobro odgovara na terapiju i više nema temperaturu te se regularno hrani", rekao je u utorak šef ureda za tisak Svete Stolice, Joaquin Navarro Walls.

Liječnički izvori kažu da Papa ne bi trebao još dugo ostati u bolnici Gemelli, premda nitko ne želi prognozirati koliko će još dana biti u njoj. U četvrtak bi trebao biti objavljen novi bolnički bilten.


Papa i dalje dobiva brojne poruke za brzo ozdravljenje, a posjetio ga je i državni tajnik Svete Stolice kardinal Angelo Sodano, koji je na pitanje novinara glede moguće ostavke Ivana Pavla II. iz zdravstvenih razloga odgovorio: "Ostavimo to njegovoj savijesti".

Sodano je s tim u svezi dodao: "Ako postoji čovjek koji ima predivno znanje onda je to Papa. Moramo imati veliko povjerenje u njega. On zna što treba činiti".

Ta Sodanova izjava ponovno je pokrenula razne pretpostavke oko moguće ostavke Ivana Pavla II. No sve dvojbe glede takve mogućnosti sam Sodano odbacuje riječima: "Pio IX je bio Papa gotovo 32 godine. Poželimo da Ivan Pavao II. prevlada taj cilj".

Državni tajnik Svete Stolice pozvao je na molitvu za dug život Ivana Pavla II. No, samo spominjanje mogućnosti Papine ostavke ponovno je pokrenulo raspravu, premda je u nedjeljnoj poruci Ivan Pavao II. dao do znanja da će služiti Crkvu do kraja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara