Paragvajska policija uhitila šest osoba u vezi s požarom u trgovačkom centru

PARAGVAJSKA policija uhitila je šest osoba u vezi s nedjeljnim požarom u trgovačkom centru u glavnom gradu Asuncionu, u kojem su prema posljednjim podacima poginule najmanje 364 osobe, priopćili su u ponedjeljak dužnosnici.

Vlasnik trgovačkog centra Juan Pavia, njegov sin, njegov poslovni partner i trojica članova uprave zadužena za osiguranje, uhićeni su i suočit će se s optužbama za ubojstvo iz nehata i nepružanje pomoći, rekao je paragvajski državni tužitelj Rafael Fernandez.

Fernandez je potvrdio medijska izvješća prema kojima su izlazna vrata iz trgovačkog centra zatvorena nakon izbijanja požara. Istražitelji vode istragu o tome tko je zapovijedio zatvaranje vrata, navodno kako bi se spriječila pljačka dućana odnosno kako kupci ne bi pobjegli ne plativši račune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nalozi za uhićenje objavljeni su za još dvojicu Pavijinih poslovnih partnera, te za još trojicu članova uprave, ali se oni u ponedjeljak još uvijek nalaze na slobodi.

Fernandez je rekao da bi odgovorni za tragediju, ako se utvrdi da su krivi za umorstvo iz nehata, mogli dobiti do 25 godina zatvora.

Pretpostavlja se da je požar izbio nakon eksplozije plina u kuhinji u restoranu trgovačkog centra.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara