Pas tragač i u drugoj komori dječjeg mučilišta u Jerseyju nanjušio ljudske ostatke

Pas tragač i u drugoj komori dječjeg mučilišta u Jerseyju nanjušio ljudske ostatke

NAKON što je jučer oko 16.20 sati po lokalnom vremenu policija probila zid te ušla i u drugu komoru bivšeg Doma za nezbrinutu djecu u Jerseyju, u kojoj su djeca silovana i mučena, sinoć je objavljeno kako mračne komore kriju još ostataka nekadašnjih štićenika doma.

Na slučaju trenutno radi više od 160 istražitelja, a u pretragama podzemnih komora pomažu im i psi tragači. Britanski Telegraph javlja kako je jedan od pasa, Eddie, posebno istreniran za pronalazak ljudskih ostataka, nakon ulaska u drugu komoru uputio policiju na to da će i ondje pronaći ostatke štićenika.

"Pas je naznačio da ondje ima još ostataka, mjesto se nalazi u blizini nalazišta u prvoj ćeliji", rekla je glasnogovornica lokalne policije. Forenzičari će tijekom današnjeg dana započeti pretragu druge komore.

Lokalni moćnici ometaju istragu

Lokalnim moćnicima, među kojima se osim političara nalaze i korumpirani bivši policajci, u interesu je da se cijeli slučaj zataška pa ometaju istragu. Šef policije Lenny Harper rekao je kako je zaprimio nekoliko prijetnji u kojima se između ostalog navodi da će mu spaliti auto i kuću.

Podsjetimo, jučer je objavljeno kako se očekuje da će u iduća dva tjedna, zbog povezanosti sa slučajem, biti privedene tri osobe - dvije s britanskog otoka Jerseya i jedna iz kontinentalnog dijela Velike Britanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga pronađena soba je oko tri puta veća od one prve. U prvoj prostoriji, veličine svega 3,5 četvorna metara i visine 2,5 metra, istražitelji su pronašli dijelove dječje lubanje i dvije krvave mrlje. Ranije je Harper rekao kako strahuju da bi ispod "doma strave" Haut de la Garenne moglo biti zakopano čak sedmero štićenika.

> Strava u bivšem britanskom dječjem domu: Pronađene komore za mučenje djece

> Prva fotografija iz dječjeg mučilišta u Jerseyu: Godinama sam bio zločest

> U britanskom domu strave policija pronašla krv na stubištu; u slučaj upleteni i političari

> Policija ušla u još jednu tajnu komoru britanskog "doma strave"

I.M.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara