Pašalić odbacio Mesićeve tvrdnje; Marčinkov slučaj može biti dobra inicijativa za lustraciju

Predsjednik Hrvatskog bloka Ivić Pašalić odbacio je danas tvrdnje hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića o tome da priča Tomislava Marčinka o udbašima na HTVu nije slučajna i da je teledirigirana od Ivića Pašalića.

Dodao je kako priča koju je iznio Marčinko može biti dobra inicijativa Vladi za provedbu lustracije.

Zauzimam se za lustraciju u društvu i državi i stoga podupirem postupak Tomislava Marčinka koji je u Večernjem listu izjavio da ima popis zaposlenika HTV-a koji su do 1990. radili za KOS i SDB i da ga je spreman objaviti, naveo je Pašalić na konferenciji za novinare.

Predsjednik Hrvatskog bloka reagirao je time na nedavnu Mesićevu izjavu u emisiji "S Predsjednikom na kavu" u kojoj je rekao da Marčinkova priča o udbašima nije slučajna, da desničari plaše narod Europom, da misle da će ponovno vladati osvoje li medije i da iza svega stoji Pašalić.

Pašalić je u otvorenom pismu Mesiću odbacio tvrdnje da su oni osvojili Novu TV i Večernji list, no naveo je i da razumije Mesićevu nervozu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi ste s Udbom petljali davno prije nego sam se ja rodio", poručio mu je Pašalić.

Na pitanje o tome ima li on kao nekadašnji savjetnik hrvatskog Predsjednika za unutarnju politiku saznanja o popisu udbaša s HTV-a, Pašalić je kazao da taj popis nije vidio, ali da mu je poznato da je rađena rekonstrukcija Udbe i KOS-a i da ta dokumentacija postoji, ali nosi oznaku državne tajne.

"Vlada i Predsjednik Republike trebaju se suočiti s tim problemom jer je hrvatsko društvo u svim segmentima isprepleteno bivšim pripadnicima Udbe i KOS-a", kazao je Pašalić, dodavši da ne zna zašto se odgovorni ne bi upustili u takav postupak (lustracije) osim ako se ne boje sami za sebe.

(Hina) xmvr ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara