Patrijarh Pavle uputio Božićnu poslanicu

PATRIJARH Srpske pravoslavne crkve (SPC) Pavle, sa svim arhijerejima SPCa i Pravoslavne Ohridske arhiepiskopije, uputio je u utorak, povodom sutrašnjeg Božića, tradicionalnu poslanicu koja će biti pročitana na božićnim liturgijama u svim pravoslavnim crkvama u zemlji i inozemstvu.

"Vrijeme je da priznamo, i pred Bogom i sami pred sobom, kako je naše življenje, nedostojno slavnog kršćanskog imena, doprinijelo krizama u kojima smo se zatekli. Gospodin nas voli i ne ostavlja nas, ali se mi još uvijek ne sjećamo dovoljno niti Boga niti svojih grijeha - ne kajemo se", navodi se u poruci patrijarha Pavla.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokajanje je radovanje, nije puko ispričavanje, kao što nije dovoljno samo zvati se kršćanin, nego to i biti. Istinsko pokajanje nije drugo do pronalaženje pravog puta i cilja. Pokajanje je zaista najljepši cvijet ljudskog poštenja, otkrivanje najveće tajne, nalaženje najskupocjenijeg bisera, kada, ugledavši lice Kristovo, vidimo i shvatimo da je život dragocjen i smislen", poručio je srpski patrijarh Pavle u božićnoj poslanici.

Srpski patrijarh će božićnu liturgiju na Badnjak i na Božić služiti u Pećkoj patrijaršiji, jer u Hramu Svetog Save u Beogradu ove godine neće biti božićnih misnih slavlja zbog intenzivnih radova i priprema za predstojeće obilježavanje 200-godišnjice prvog srpskog ustanka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara