Pavarotti će u mirovini besplatno podučavati pjevanje

GLASOVITI talijanski tenor Luciano Pavarotti najavio je u ponedjeljak u Londonu da nakon odlaska u mirovinu 2005. planira besplatno podučavati mlade pjevače vokalnoj tehnici, kako bi na najbolji način iskoristili svoje glasovne mogućnosti.

"Podučavat ću. Učiti druge iznimno je teško, teže nego pjevati. Zašto? Zato što svoju misao morate prenijeti u mozak i u grlo druge osobe", kazao je on.

"Podučavat ću besplatno. Ne želim podučavati ljude zato što mi za to plaćaju. Želim podučavati one koji su doista dobri", rekao je Pavarotti novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uglavnom želi raditi u Modeni, talijanskom gradu u kojemu je rođen, i u New Yorku, gdje provodi najviše vremena.

"Naišao sam na izniman prijam u svijetu glazbe i želim nešto ostaviti mladim naraštajima", kazao je tenor koji je u svibnju najavio da će 2005., nakon svjetske turneje, završiti pjevačku karijeru.

Tenor se u zadnjih godinu dana morao suočiti s gubitkom oca, majke i sina koji je umro odmah po rođenju. Njegova je supruga Nicoletta Mantovani rodila blizance, dječaka i djevojčicu, ali je samo potonja, imenom Alice, preživjela.

Tenor koji u utorak održava koncert u Royal Albert Hallu, izdao je u Londonu svoj prvi pop nosač zvuka pod nazivom "Ti Adoro", s pjesmama koje su napisane posebno za njega.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara