Pedofil pisao Sarkozyju tražeći kastraciju

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

PRIJE nekoliko dana francuski predsjednik Nicolas Sarkozy primio je još jedno pismo u nizu, ali malo drugačijeg sadržaja. Naime, u pismu je Francis Evrard zatražio od francuskog predsjednika fizičku kastraciju. "Molim vas, gospodine predsjedniče, da mi dopustite kastraciju", pisalo je u pismu.

Pismo koje je bilo namijenjeno Sarkozyju napisao je Francuz koji je nakon 18 godina koje je proveo u zatvoru zbog silovanja dvojice dječaka, nakon izlaska silovao još jednog dječaka. Evrard od predsjednika nije zatražio kemijsku kastraciju već onu pravu, fizičku.

Europa jednoglasna za kastraciju pedofila i silovatelja

"Mogao je to učiniti prije dvije godine ili prije nego li je počinio zločin", rekao je otac nesretnog dječaka. Suđenje za zločin koji je pedofil počinio zakazano je za deset dana.

U Francuskoj se o kemijskoj kastraciji raspravlja dosta ozbiljno i to posebice nakon što je bivši osuđenik po izlasku iz zatvora ovoga mjeseca silovao i ubio jednu žensku osobu, prenosi AFP. Francuska kao i Švedska i Danska za sada dopušta upotrebu lijekova za smanjenje seksualne požude, ali samo u onim slučajevima u kojima imaju pristanak optuženika. Za uvođenje kemijska kastracija kao obavezne za sve pedofile i silovatelje koji ponavljaju zločine, zalažu se u Europi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara