Pentagon potvrdio: Bespilotne letjelice raketirale Libiju; Pobunjenici tvrde da su oslobodili Misratu

Pentagon potvrdio: Bespilotne letjelice raketirale Libiju; Pobunjenici tvrde da su oslobodili Misratu

Foto: AFP

AMERIČKA VOJSKA potvrdila je prvi napad bespilotnih letjelica Predator u Libiji. Meta i detalji napada su još uvijek nepoznati, Amerikanci dodaju još samo vrijeme napada: dogodio se u ranim poslijepodnevnim satima subote.

Kako prenosi BBC bespilotne letjelice koriste se većinom za urbana područja jer lete nisko i lakše uočavaju ciljeve pa je manja mogućnosti od stradavanja nedužnih civila.

Prije ovog napada bespilotne su letjelice samo izviđale situaciju u Libiji. Njihovo korištenje odobrio je američki predsjednik Barack Obama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Misratu zauzeli pobunjenici?

Pobunjenici su Misratu proglasili oslobođenom tvrdeći da su pobijedili Gadafijeve snage. Ustvrdio je to u razgovoru za Reuters glasnogovornik pobunjenika Gemal Salem koji je dodao i kako Gadafijevi vojnici ili su mrtvi ili su u bijegu.

Kako javlja Al Jazeera jedan je mladi pripadnik Gadafijeve vojske izjavio da ih pobunjenici napadaju iako se povlače iz grada.

Samo jutros najmanje 10 mrtvih i 50-ak ranjenih

Lokalni liječnik rekao je za AFP kako su od osam sati ujutro primili deset poginulih i 50-ak ranjenih. "Nedostaje nam osoblja i opreme. Pretrpani smo", zavapio je liječnik iz glavne bolnice u Misrati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara