Peruanski arheolozi otkrili fetišistički hram Inka

OTKRIVENE su nove ruševine hrama plemena Inka koji je bio izgrađen za religiozne obrede u planinama Anda u južnom Peruu, prenosi Reuters. Hram, ukupne površine 823 m2, sastoji se od 11 soba različitih veličina uključujući jednu prostoriju oblika Chacana koji je religijski simbol Inka.

Glavni istraživač arheološkog parka u Sacsayhuamanu, Oscar Rodriguez, objasnio je kako je ovo bio njihov fetišistički centar gdje su vršili obrede, baš kao što je i tvrđava Inka u Machu Picchu, koje je atraktivno turističko odredište.

Sljedećih pet godina, arheolozi će provesti istražujući građevine u blizini novootkrivenog hrama koje su građene od kamenja i nepečene cigle. Rodriguez je nadodao kako su znanstvenici bili posebno sretni kada su pronašli ruševine tog hrama koji je bio prije 100 godina razoren u eksploziji dinamita iz obližnjeg kamenoloma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već je poznato kako je Peru bogato arheološko nalazište, do 16. stoljeća i dolaska Španjolskih osvajača, Inke su bile nekoliko stoljeća vladari carstva koje se prostiralo od Kolumbije i Ekvadora na sjeveru sve, do Perua i Čilea na jugu.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara