Pet američkih vojnika poginulo na jugu Afganistana

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

PET AMERIČKIH vojnika poginulo je u napadu na jugu Afganistana. Napadi na američke vojnike rezultat su odluke Obamine administracije koja razmišlja o povećanju američkih trupa u Afganistanu. Tada bi se ondje nalazilo sveukupno 40.000 vojnika. Ipak, postoje nedoumice je li mudro slanje dodatnih trupa koje bi podržale afganistansku vladu koja se suočava s optužbama za nelegalne predsjedničke izbore.

Minska polja i bombe postavljene uz cestu i u blizini baza u kojim se nalaze vojnici pogubni su za živote američkih vojnika i NATO-a i to većinom na jugu Afganistana kojega kontroliraju talibani.

S novim žrtvama broj mrtvih američkih vojnika se popeo na 34 ovoga mjeseca. Iako je kolovoz i dalje proglašen najsmrtonosnijim mjesecom u Afganistanu, broj žrtava se popeo na 51. Godina 2009.  je postala najkrvavija godina za vojnike koji tamo nalaze; od ukupno 368 poginulih vojnika, 216 je američkih. U Afganistanu se trenutno nalazi preko 100.000 pripadnika međunarodnih snaga, izvještava Associated Press.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara