Pet godina zatvora za 307 grama speeda i napad na dva policajca

Pet godina zatvora za 307 grama speeda i napad na dva policajca

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija (MUP)

KAŠTELANIN Nikša Prkut osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina zbog posjedovanja 307 grama speeda te napada i lakšeg ozljeđivanja dva policajca.

27-godišnjem Kaštelaninu je ovu kaznu danas izrekao sudac Županijskog suda u Splitu. Prkuta su 15. lipnja ove godine na semaforu u Kaštelima na Kawasakiju zaustavili policajci Marin G. i Goran P. te su od njega zatražili da ugasi motocikl i preda dokumente. Kako bi se osigurali od bijega, Marin je stao pred Kawasakija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povremeni korisnik kojem treba 309 grama speeda

Njegov slutnja bila je točna te je Prkut krenuo i oborio obojicu policajaca. Na suđenju se branio činjenicom kako je motor sam pao, jer je policajac Marin G. skočio na njega. Dan nakon tog incidenta policajci su u pretresu njegova stana pronašli 307 grama amfetamina, digitalnu vagu i 4150 eura. Na suđenju je Prkut naivno tvrdio kako je droga bila namijenjena njegovoj osobnoj uporabi.

Ta je obrana bila naivna, jer se vještačenjem na suđenju utvrdilo kako Prkut nije ovisnik već povremeni korisnik, a sud je na temelju toga zaključio i kako je Kaštelanin tu drogu namjeravao prodati. Četiri godine zatvora je dobio za drogu, a još godinu i pol za napad na policajce. Sudsko vijeće na čelu sa sucem Zoranom Kežićem izreklo mu je objedinjenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara