Pet poginulih u samoubilačkom napadu u Iraku

PET JE osoba ubijeno, a 15 ranjeno kada se bombaš samoubojica raznio u kamionu ispred stožera stranke iračkog predsjednika Jalala Talabanija u Mosulu, objavila je policija.

Eksplozija se dogodila na parkiralištu stožera stranke Rodoljubne unije Kurdistana u Mosulu. Prema riječima policijskog zapovjednika Abdula Kareema Ahmeda al Jibourija, eksplozija je oštetila zgradu, pet je osoba poginulo i zapaljeno je pet automobila.

Istovremeno se od vojnih izvora doznaje da je u Kerbali, južnom šijitskom gradu, došlo do sukoba između pripadnika snaga odanih anti-američkoj koaliciji i iračke vojske.

Do sukoba je došlo kada je iračka vojska upala u vjersku školu klerika Mahmouda al Hasanija tražeći oružje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Racija u toj školi je provedena zbog "njegovog nacionalističkog stajališta i protivljenja američkoj okupaciji", dodaje vojska. Prema policijskim izvorima u tom je gradu na snazi policijski sat.

Incident se prošle noći dogodio i u Samari, kad su dvije rakete tipa Katjuša pale u neposrednoj blizini Zlatne džamije u kojoj se nalaze dva od najvažnijih svetišta šijita. Šest osoba je ranjeno, ali džamija u kojoj se čuvaju posmrtni ostaci imama Ali al-Hadija i Hassana al-Askarija nije oštećena.

Također prošle noći je napadač samoubojica dignuo u zrak svoj automobil bombu na jednom mostu južno od Bagdada, pri čemu je, prema podacima iračke policije, osim napadača poginulo još petoro ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara