Petero optuženih za Ovčaru izjasnili se da nisu krivi

PETERO optuženih za zločin na Ovčari, na su novom suđenju odbacili krivicu za strijeljanje oko 200 hrvatskih zarobljenika, te izjavili da ostaju pri obranama koje su iznijeli na prošlom suđenju, prenosi B92.

Nakon jučerašnjeg izjašnjavanja jedanaestero optuženih za Ovčaru da se ne osjećaju odgovornima, krivnju su danas odbacili Miroslav Janković i Predrag Dragović, prvostupanjskom presudom osuđeni na maksimalne kazne od 20 godina, zatim Nada Kalaba, jedina žena među optuženima, u prvom postupku osuđena na devet godina, te Slobodan Katić i Marko Ljuboja, koji su zbog nedostatka dokaza oslobođeni krivnje.

Vrhovni sud Srbije poništio je u prosincu prošle godine prvostupanjsku presudu Vijeća za ratne zločine i predmet vratio na novo suđenje. Saslušanje svjedoka u ovom slučaju se nastavlja sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku ponovljenog suđenja optuženima za ratni zločin na Ovčari kod Vukovara svi preostali optuženi, nakon što se u utorak njih 11 izjasnilo kao nevino, odbacili su u srijedu pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu navode optužnice i izjavili da nisu krivi za taj ratni zločin.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara