Peticija mještana Njivica protiv izmjena prostornog plana

Skupina mještana Njivica na otoku Krku okupljena u Građanskoj inicijativi "Park Rosuje" danas je pokrenula potpisivanje peticije protiv predloženih izmjena i dopuna Prostornog plana Njivica.

Oni smatraju da su te izmjene u suprotnosti s načelima održivog razvoja i zaštite okoliša te da bi omogućile devastaciju Njivica.

Članovi Inicijative ističu da se novim planovima omogućava 40-postotna izgrađenost parcela u prvom redu do mora, što smatraju neprihvatljivim.

Ne slažu se niti s prijedlogom detaljnog plana uređenja trgovine Rosuje u Njivicama jer smatraju da se omogućuje neopravdano širenje trgovine Rosuje na obalni pojas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U današnjem prioćenju Građanske inicijative "Park Rosuje" navodi se da je u prvih sat vremena peticiju potpisalo više od 100 građana.

Potpisivanje peticije trajat će 14 dana nakon čega će peticija biti upućena na prvu sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Njivica, a o cijeloj akciji izviješteno je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Građanska inicijativa "Park Rosuje" osnovana je, kako navode njeni članovi, zbog sve češće devastacije prostora i opasnosti da se to dogodi u najvrjednijem dijelu naselja Njivica. Njihov je cilj građanima omogućiti veći utjecaj pri rješavanju komunalnih problema i zaštiti prostora.

(Hina) xhšup yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara