Petorica Bjelovarčana optužena za četiri razbojstva u Zagrebu

ZAGREBAČKO Županijsko državno odvjetništvo podiglo je danas optužnicu protiv petorice Bjelovarčana koje se tereti da su lani u Zagrebu počinili razbojništva u dvije pošte, banku i sportsku kladionicu.

Nikola Lekšić, Mario Magdić, Hrvoje Ovčariček, Nenad Šerepec i Dejan Novak optuženi su da su lani 27. ožujka počinili razbojništvo u pošti u Ulici Božidara Magovca, 3. svibnja u pošti u Vinecu, pet dana kasnije u Erste i Steiermerksche banci na Kennedyjevom trgu i 20. lipnja u Prvoj sportskoj kladionici u Hećimovićevoj ulici.

Osim Šerepeca ostali optuženi nalaze se u pritvoru od sredine listopada prošle godine kada su uhićeni.

U zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu ističu da je optužnica rezultata složene kriminalističke obrade MUP-a, zagrebačke kriminalističke policije, te da je podignuta nakon istrage zagrebačkog Županijskog suda.

U tužiteljstvu napominju da se nastavlja istraga za još 24 lanjska razbojništva na području Zagreba, uglavnom u sportske kladionice, za koja se sumnja da ih je, sam ili uz pomoć drugih, počinio Đorđe Vasiljević-Atila, državljanin Srbije i Crne Gore. Za njim je raspisana tjeralica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija procjenjuje da je u tim razbojstvima opljačkano oko 620 tisuća kuna.

Zagrebačka policija nedavno je izvijestila da se u prvih tjedan dana veljače dogodilo najmanje četiri do pet razbojstava na dan, što je porast od oko 50 posto u odnosu na lani. O porastu te vrste kriminala govori i podataka da su 25. siječnja, u razmaku od svega 20 minuta, opljačkane tri benzinske postaje.

Po podacima MUP-a, naoružani razbojnici su lani u Hrvatskoj opljačkali 26 banaka, 45 pošta, 38 mjenjačnica i 59 benzinskih postaja.

Policija savjetuje građanima da razbojnicima ne pružaju otpor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara