Petrač: Remetinec je Europa za grčki zatvor

HRVOJE PETRAČ jedva je čekao da iz Grčke bude sproveden u remetinečki zatvor. Naime, Petračev odvjetnik Marijan Pedišić prenio je riječi svog klijenta koji je kazao da je Remetinec Europa za grčki zatvor.

"Što se tiče samih uvjeta i osoblja i svega vezanog za Remetinec Petrač mi je rekao da je ovo Europa u odnosu na grčki zatvor" - kazao je nakon posjete Petraču njegov odvjetnik Pedišić.

Pedišić je dodao, objavila je RTL Televizija u Vijestima, kako se Petrač osjeća dobro, te da je zadovoljan smještajem u Remetincu.

Petrač se u Remetincu nalazi sam u ćeliji, može primati posjete, dozvoljeno mu je imati televizor, a ako nadoplati može naručiti posebne obroke iz restorana.

Nakon što je posjetio Petrača, Pedišić je izjavio, prenosi RTL, kako je sljedeći korak u slučaju obnova sudskog postupka, te da će on pokrenuti zahtjev za ponavljanje suđenja, a nakon toga obranu Hrvoja Petrača preuzet će odvjetnički tim na čelu s Antom Nobilom.

Vrhovnom sudu navodno je već u srijedu ujutro predan zahtjev za ponavljanje sudskog postupka, no još nije poznato kada bi suđenje trebalo početi, niti na čemu će se temeljiti Petračeva obrana.

Privođenje Petrača stajalo 15.000 eura

Prema standardnim cijenama Croatia Airlinesa, 7-satni najam zrakoplova za prijevoz Hrvoja Petrača iz Atene u Zagreb stajao je državni proračun oko 15.000 eura, objavio je HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su specijalni let, mnogobrojno osiguranje i neviđena brzina kojom je od zračne luke do Remetinca prevezen Petrač pobudili svakakva nagađanja, u zagrebačkoj policiji tvrde kako se nije radilo o spektakularnoj akciji, već se sve radilo kako nalažu pravila.

"Mislimo da se ne radi o pretjeranim mjerama osiguranja nego o standardnim i neophodnim u ovakvim situacijama. Procjenjujemo da je cijeli posao obavljen vrlo brzo, stručno, kvalitetno i profesionalno. Sigurnosne procjene koje izrađuje policija moraju predvidjeti razne moguće oblike ugrožavanja sigurnosti. Konkretnih, srećom, ugroza u ovom slučaju nije bilo.- kazao je Krunoslav Borovec, načelnik Ureda načelnika PUZ-a za HTV.

Naša državna televizija također doznaje kako iz kruga Petračevih suradnika ocjenjuju da je država htjela javnosti pokazati da je u zemlju stigao glavni mafijaš i kriminalac i time napraviti pritisak na sud te da je zato i organizirano ovakvo sprovođenje, što državni organi odbacuju.

Hrvoje Petrač pod jakim je policijskim osiguranjem u utorak navečer iz zagrebačke Zračne luke prebačen u zatvor u Remetinec, gdje mu je uručena pravomoćna presuda i odluka o izdržavanju šestogodišnje zatvorske kazne, a na koju je u odsutnosti osuđen prošle godine, zbog navodnog sudjelovanja u otmici sina generala Vladimira Zagorca.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara