PGS i HD o divljači na Cresu

Vijećnici Skupštine Primorskogoranske županije iz Primorskogoranskog saveza i Hrvatskih demokršćana danas su na konferenciji za novinstvo upozorili da Županija nije provela skupštinske odluke od prije gotovo godinu dana kojima bi se omogućilo potpuno uklanjanje alohtone divljači s Cresa.

Upozorili su da je Županijska skupština u travnju 2004. prihvatila zaključke Poglavarstva u kojima se, među ostalim, nalaže županijskim tijelima da izrade lovno-gospodarsku osnovu za lovište "Tramuntanu" na sjeveru otoka Cresa, koje je izvor teškoća zbog divljači u njemu, s ciljem da se u najkraćem mogućem roku ukloni alohtona divljač.

Taj bi dokument omogućio Županiji da to lovište da u zakup onomu tko bi proveo županijsku odluku o potpunu uklanjanju alohtone divljači, ali, kako tvrde vijećnici PGS-a i HD-a, taj dokument još nije izrađen.

Najavili su da će na prvoj sljedećoj sjednici Županijske skupštine zatražiti ne samo raspravu o tome nego i da se imenuje provoditelj županijskih zaključaka i rokovi provedbe, ali i da se ispita moguća odgovornost za dosadašnju neprovedbu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također su rekli da će zatražiti procjenu proglašenja moguće elementarne nepogode za otok Cres zbog štete koju alohtona divljač nanosi ovčarima i poljodjelcima.

Vijećnik HD-a Slavko Štambuk kazao je kako je zajednički nastup dviju političkih stranaka primjer kako se može surađivati na lokalnoj razini kad se rješavaju konkretni problemi.

(Hina) xdsil yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara