PGS nezadovoljan rezultatima izbora u Hrvatskoj

PREDSJEDNIK Primorskogoranskog saveza (PGS) Nikola Ivaniš na današnjoj je konferenciji za novinstvo izrazio nezadovoljstvo rezultatima proteklih izbora u Hrvatskoj u cjelini, kao i djelomično nezadovoljstvo rezultatima koalicije HNS-PGS na području 7. i 8. izborne jedinice.

Ivaniš je kazao da je očekivao pobjedu stranaka lijevog centra i nastavak dosadašnje vlasti s novim odnosima među strankama.

Istaknuo je da je pobjeda HDZ-a i stranaka desnog centra legitimna i izraz volje većine građana.

Razlog relativnog neuspjeha stranaka koje ne pripadaju, kako je rekao, lijevom ni desnom bloku, Ivaniš je pronašao u "izrazitoj polarizaciji biračkog tijela". Očekivalo se, rekao je, i ulazak dvojice članova te stranke u Sabor. Nikola Ivaniš bit će jedini saborski zastupnik PGS-a u novom sazivu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivaniš je rekao da očekuje znatno bolji uspjeh stranaka koje se nalaze između tih dvaju blokova izrazivši nadu da će se većina glasačkog tijela uvjeriti da ta polarizacija nije dobra.

Ivaniš je najavio mogućnost da Pimorsko-goranski savez tijekom iduće godine postane Primorsko-goranska stranka. Rekao je da će ta politička stranka inicirati izmjene izbornog zakona kako bi on poštivao administrativnu podjelu Hrvatske. Time bi se, kazao je, omogućilo da saborski zastupnici dosljedno zastupaju određeno područje, a ne kao sada da se pojedine izborne jedinice protežu i na četiri županije. Rješenje je, po njemu, u svođenju biračkih jedinica na područja županija.

(Hina) dsil mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara