Picula primio predstavnike Amnesty Internationala Hrvatske

HRVATSKI ministar vanjskih poslova Tonino Picula primio je u ponedjeljak u Zagrebu predstavnike nevladine udruge Amnesty International Hrvatske (AI) s kojima je razgovarao o poziciji Hrvatske prema Međunarodnom kaznenom sudu, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Jedna od važnih tema razgovora bilo je i sudjelovanje Hrvatske, jedne od članica UN-ove Komisije za ljudska prava, na skorom, 59. zasjedanju te komisije, u Ženevi, od 17-25. travnja.

Predstavnici AI-a poglavito su se zanimali kakva su stajališta Hrvatske o prioritetnoj problematici kojom će se AI baviti na zasjedanju UN-ove Komisije: reforma djelovanja UN-ove Komisije za ljudska prava, pitanje smrtne kazne, pitanje potpore Dodatnom protokolu uz UN-ovu Konvenciju protiv mučenja i drugih okrutnih, neljudskih i ponižavajućih postupaka.

U priopćenju se dodaje da je AI zamolio za suradnju i međusobnu razmjenu informacija. Sugovornici su pak ustvrdili da se dio prioriteta te organizacije za ljudska prava poklapa s prioritetima RH i zaključili da će nastaviti razmjenjivati obavijesti i surađivati na područjima od obostranog interesa.

U tekstu priopćenja dodaje se da je za posjeta ministar Picula potpisao Izjavu protiv mučenja u sklopu kampanje AI protiv mučenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara