Picula primio visokog predstavnika za BiH

MINISTAR vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula primio je u srijedu visokog predstavnika za BiH Paddya Ashdowna s kojim je razgovarao o reformama državne administracije u BiH, provedbi procesa povratka izbjeglih i prognanih te povrata imovine, kao i o mogućim oblicima suradnje do kraja godine, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova. 

Picula je izvijestio Ashdowna da Vlada RH izdvaja izuzetno visoka sredstva iz državnog proračuna za povratak izbjeglih i prognanika te povrat njihove imovine i podsjetio je da je Vlada uputila poziv svim izbjeglicama da se vrate u BiH, navodi se u priopćenju.

Kako se dalje navodi, Ashdown se raspitivao se o mogućnostima liberalizacije graničnog režima na graničnom prijelazu Ivanjica. Picula je rekao da se RH zalaže za liberalizaciju graničnog režima, te će i u slučaju Ivanjica nakon odgovarajućih procjena vjerojatno primijeniti istu politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U svezi prometnog koridora V-c, Picula je istaknuo važnost raspisivanja međunarodnog natječaja u odabiru izvođača radova s čime se Ashdown složio i dodao da bi trebalo depolitizirati tu temu, stoji u priopćenju.

Ministar Picula je na kraju razgovora ocijenio da je u posljednje tri i pol godine postignut opći napredak u bilateralnim odnosima između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

(Hina) pp/kga ps

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara