Picula razgovarao s Powellom

HRVATSKI ministar vanjskih poslova Tonino Picula sastao se u petak u Tirani s američkim državnim tajnikom Colinom Powellom, koji je izrazio potporu SAD-a nastavku integracije Hrvatske u euroatlantske strukture, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Picula je, prema priopćenju, izvijestio američkog državnog tajnika o prilikama u Hrvatskoj te o naporima koje Vlada RH ulaže u provedbu potrebnih reformi i u procesu ulaska zemlje u EU i NATO.

Powell je izrazio potporu SAD-a nastavku integracije Republike Hrvatske u euroatlantske strukture i njezinoj pozitivnoj ulozi u regiji, te je istaknuo da SAD visoko cijene njezinu aktivnu ulogu u protuterorističkoj koaliciji, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Razgovaralo se i o stanju na Bliskom istoku, posebno u Iraku, u sklopu čega je ministar Picula ponovio zainteresiranost Hrvatske da sudjeluje u normalizaciji stanja i otklanjanju posljedica rata.

Powell je zahvalio Hrvatskoj na podršci Sjedinjenim Američkim Državama u proteklom razdoblju te posebno na humanitarnoj pomoći za Irak za koju je ustvrdio da ima ne samo materijalni, već i velik simbolički značaj, kaže se u priopćenju.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara