Picula s predsjednikom portugalskog Parlamenta

PORTUGAL je potvrdio potporu hrvatskim nastojanjima u približavanju Europskoj uniji, rekao je u utorak u Lisabonu hrvatski šef diplomacije Tonino Picula.

On je to izjavio nakon razgovora s predsjednikom portugalskog parlamenta Joaoaom Boscom Motom Amaralom s kojim se sastao drugog dana dvodnevnoga službenog posjeta Portugalu.

´Razgovori u portugalskom parlamentu potvrdili su da imamo potporu Lisabona u onome što nam je ovoga trenutka najvažnije a to je stvaranje pozitivnog ozračja u momentu podnošenja kandidature za članstvo u EU´, rekao je Picula u izjavi novinarima nakon sastanka.

Hrvatski ministar vanjskih poslova boravi u Portugalu u sklopu diplomatske inicijative traženja potpore za hrvatski zahtjev za prijem u EU koji bi trebao biti predan 18. veljače u Ateni.

U razgovoru s predsjednikom portugalskog parlamenta Picula je zatražio i potporu za ratifikaciju sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju potpisanog između Hrvatske i Europske unije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Dobili smo obećanja da se neće oklijevati i s takvim oblikom potpore Hrvatskoj´, naglasio je Picula.

Porugalski ministar vanjskih poslova Antonio Martin Da Cruz, s kojim se Picula sastao u ponedjeljak, najavio je da će Lisabon ratificirati SSP tijekom sljedeća dva mjeseca.

Picula je s Amaralom razgovarao i o bilateralnim odnosima koje je ocijenio odličnima te o gospodarskim odnosima koje bi prema njegovu mišljenju trebalo poboljšati.

Kasno poslijepodne Piculu će primiti i portugalski predsjednik Jorge Sampaio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara