Picula smjenjuje pročelnika zbog razgovora s novinarima

RUDOLF VUJEVIĆ bit će smijenjen s dužnosti pročelnika za mjesnu samoupravu Velike Gorice, a razlog njegovoj smjeni u najmanju ruku je neobičan. Naime, on je došao na posao u vrijeme godišnjeg odmora i razgovarao je s novinarima što je, prema novom velikogoričkom gradonačelniku, grijeh vrijedan otkaza.

Kako saznaje Vjesnik od izvora bliskog poglavarstvu Velike Gorice, u utorak će na sjednici gradskog Poglavarstva Vujević dobiti otkaz. Jedan od razloga je razgovor s Vjesnikovim novinarom u kojem je Vujević ispričao kako je morao iz svog ureda, nakon "direktive" velikogoričkog gradonačelnika Tonina Picule i njegovog zamjenika Gorana Beusa Richenberga, ukloniti nekoliko kipića Majke Božje iz Međugorja, nekoliko međugorskih razglednica, plastificiranu molitvu Majke Tereze i minijaturnu krunicu.

Članak pod naslovom "U uredu nepoželjne krunice i razglednice iz Međugorja", a koji je početkom srpnja objavljen u Vjesniku, navodno je štetio ugledu gradske uprave i svim njezinim službenicima, kojima i sam pripada Vujević. On je, tvrde vladajući u Velikoj Gorici, davao neprovjerene i netočne informacije te tako prešao svoja ovlaštenja.

"To je abeceda revanšizma. Mogli su me smijeniti na druge načine, primjerice, raspisivanjem javnoga natječaja za mjesto pročelnika mjesne samouprave na vijeću." - izjavio je Vujević komentirajuću svoju smjenu.

No, da bi razlog zbog kojeg bi trebao dobiti otkaz još bizarniji, govori i podatak da je Vujević za vrijeme "zaostalog" godišnjeg iz 2004. godine prisustvovao konstituiranju vijeća gradske četvrti. U obrazloženju velikogoričkog dogradonačelnika piše da si je Vujević "uskratio zakonom zajamčeno pravo na godišnji odmor, a sam posao odradio nesavjesno i nepotpuno".

U utorak se očekuje njegovo razrješenje zbog ponašanja neprimjerenog javnoj upravi, a kako piše Vjesnik, Vujević smatra da je se radi o obračunu s gradskim vijećnicima koji nisu iz redova vladajuće "principijelne" koalicije SDP-HSP-HSLS-HSS-HNS.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara