Pijanistica Martha Argerich na ovogodišnjem Festivalu Julian Rachlin i prijatelji u Dubrovniku

SVJETSKI poznata pijanistica Martha Argerich, "Greta Garbo među pijanistima" - kako su je zbog njenog vrhunskog talenta te nagle i nepredvidljive naravi prozvali, trebala bi u rujnu posjetiti Dubrovnik i nastupiti na Festivalu komorne glazbe "Julian Rachlin i prijatelji" na koncertu najavljenom za 9. rujna u Kneževom dvoru.

Martha Argerich rođena je 1941. u Argentini. Glasovir je započela svirati kao djevojčica i već nakon prvih ozbiljnijih nastupa i osvajanja nekoliko značajnih međunarodnih priznanja proglašavana je čudom od djeteta.

Na njezin talent, ali i jedinstvene koncertne nastupe za koje kažu kako na njima treba "očekivati neočekivano ", su utjecali glazbeni učitelji Vincent Scaramuzza, Nikita Magalofov, Friedrich Guld te legendarni Artura Benedetti Michelangeli.

Priča o Festivalu započinje 2000. godine kad je Julian Rachlin prvi puta nastupao na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maestro Rachlin tada se na prvi pogled zaljubio u Dubrovnik i u svojim mislima stvorio ideju o ljetnom glazbenom Festivalu u ovome gradu. Prvi Festival komorne glazbe pod nazivom "Julian Rachlin i prijatelji" održan je već sljedeće godine.

Na ovogodišnjem koncertu u Dubrovniku najavljenom za 0. rujna u 21.00 sat u Kneževom dvoru, Martha Argerich nastupit će s maestrom Rachlinom, Mischom Maiskim, Janine Jansen i Lawrenceom Powerom izvodeći djela  Prokofijeva, Shostakovicha i Schumanna.

Ulaznice za koncert već se nalaze u on-line prodaji. Za festivalske informacije i novosti posjetite službene festivalske internet stranice www.rachlinandfriends.com.

R.I.
Foto: rachlinandfriends.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara