Pirati napadaju i u Mediteranu: Kraj Korzike opljačkana luksuzna jahta

ČETIRI maskirana pirata u nedjelju navečer gliserom su došli do luksuzne jahte koja je bila usidrena nedaleko od Korzike, te puškama i pištoljima zaprijetili posadi i putnicima koji su im morali predati sav novac i vrijednosti koje su imali.

Kapetan jahte "Tiara", koja bogate putnike razvozi Mediteranom za "sitniš" od 130 tisuća funti, morao je isprazniti brodski sef, a osim veće količine novca ukradeni su i satovi, nakit i nekoliko umjetnina. Pirati nisu pucali iz oružja za vrijeme pljačke pa nitko nije ozlijeđen, priopćila je francuska policija, prenose strani mediji. Odmah nakon pljačke kapetan je pozvao obalnu stražu, ali za piratima se i dalje traga.

"Na brodu se zbog hitnih slučajeva drži velika količina novca, a putnici su bogati ljudi. Pirati tako mogu odnijeti velike količine novca u kratko vrijeme, ali same jahte nikada ne kradu jer bi ih onda bilo lako pronaći", kazao je kapetan jahte na kojoj su svojevremeno plovile i mnoge slavne osobe poput Jacka Nicholsona, P. Diddyja ili Giorgioa Armanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvi su napadi na brodove relativno česti na Dalekom istoku i uz afričku obalu, ali pirati vrlo rijetko djeluju u europskim vodama. Slučaj napada na jahtu u Europi nije zabilježen već godinama.

J.C.
Foto: tiarayachts.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara