Pirotehničarima Mungosa osiguran posao od 20 milijuna kuna

PIROTEHNIČARIMA AKD-a Mungos osiguran je posao u vrijednosti 20 milijuna kuna do 30. lipnja, a Hrvatski fond za privatizaciju odobrit će pozajmicu za isplatu još jedne plaće, izjavio je nakon današnjeg sastanka s predstavnicima Mungosa potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Na sastanku je dogovoreno da će se u roku od 15 dana Zakon o humanitarnom razminiranju uputiti sa sjednice Vlade u hitnu saborsku proceduru, a u roku mjesec dana usuglasit će se Nacrt nacionalnog programa razminiranja od 2005. do 2009. godine i plan razminiranja za 2005. godinu.

"Tijekom slijedećeg tjedna bit će potpisani ugovori s javnim poduzećima zainteresiranim za poslove razminiranja u vrijednosti 20 milijuna kuna, a neki su ugovori potpisani danas tako da je radnicima Mungosa osiguran posao za više od tri mjeseca", kazao je Polančec.

Potpredsjednik Vlade zatražit će i od javnih poduzeća Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste, čiji predstavnici nisu bili na današnjem sastanku, da se očituju o planovima za razminiranje, kako bi se i s njima sklopili ugovori.

Najavio je da će se slijedeći tjedan održati sastanak Sindikata zaposlenih na poslovima razminiranja i Hrvatskog centra za razminiranje o poboljšanju važećeg pravilnika o razminiranju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polančec je najavio da će tražiti donošenje Granskog kolektivnog ugovora, kako bi se u poslovima razminiranja suzbila nelojalna konkurencija, za koju sindikalci optužuju neke privatne tvrtke.

Dopredsjednik sindikata pirotehničara Niko Režić i predsjednik Hrvatske udruge sindikata Zdenko Mučnjak izrazili su zadovoljstvo donesenim zaključcima istaknuvši da je danas održan prvi sastanak s predstavnicima Vlade na kojem su dogovoreni konkretni rokovi za ispunjenje sindikalnih zahtjeva.

Oni smatraju da nema razloga za nastavak prosvjeda pirotehničara na Markovu trgu, no ostali pirotehničari još nisu prekinuli prosvjed jer nemaju povjerenja da će dogovor biti ispoštovan.

(Hina) xntod ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara