Pisma sućuti Račana i Picule švedskom premijeru

PREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ivica Račan, uputio je u četvrtak pismo sućuti švedskom premijeru Goeranu Perssonu u povodu smrti Anne Lindh, ministrice vanjskih poslova, koja je preminula nakon što je u srijedu izbodena nožem u središtu Stockholma.

"Tragična smrt ministrice Anne Lindh sve nas je duboko potresla. Zgroženi smo zločinačkim napadom na ministricu Lindh i nadamo se da će napadač biti što prije uhvaćen i priveden pravdi", kaže se u pismu premijera Račana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ana Lindh bila je izuzetna osoba, sposobna i stručna ministrica, predana europskoj ideji te iznimna političarka koja je svojim radom i djelovanjem radila za dobrobit i boljitak društva. Njezina energičnost, zauzimanje za ciljeve i otvorenost novim i naprednim idejama svima nam je služila kao poticaj. Visoko cijenimo podršku koju je pružala Hrvatskoj na našem putu prema Europskoj uniji i nikad neće biti zaboravljena, ističe premijer Račan, uputivši "u ime hrvatske Vlade i svoje osobno izraze najiskrenije sućuti".

I hrvatski ministar vanjskih poslova Tonino Picula uputio je pisma sućuti švedskom premijeru Goranu Personu, vladi te ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Švedske, priopćeno je iz ministarstva vanjskih poslova.

Ministrica Lindh je "u znatnoj mjeri pridonijela razvoju izvrsnih odnosa između Hrvatske i Švedske, uključivši značajnu podršku u nastojanjima Hrvatske da ostvari članstvo u Europskoj uniji", istaknuo je u porukama ministar Picula.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara