Placido Domingo pjevat će pjesmu mira Ivana Pavla II

ŠPANJOLSKI tenor Placido Domingo izvest će 28. travnja u kazalištu u Anconi "pjesmu mira", za koju je tekst napisao papa Ivan Pavao II. nakon atentata 11. rujna 2001., priopćili su u utorak organizatori.

Papin tekst, prvi koji je uglazbljen, poruka je mira u svijetu, a temelji se na molitvi za mir koju je vrhovni poglavar Katoličke crkve izrekao na susretu u Assisiju 24. siječnja 2002.

Tog je dana Papa zajedno s predstavnicima svih velikih svjetskih religija molio da "više nikad ne bude nasilja, više nikad rata, više nikad terorizma".

Glazbu za "pjesmu mira" skladao je Marco Tutino, poznati milanski skladatelj koji je za Vatikan već napisao Kyrie i Agnus Dei koji su izvedeni u Jubilejskoj godini (2000.) te Requiem za žrtve mafije (1993.).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušao sam glazbom izraziti sav zanos i snagu teksta Ivana Pavla II. i dati univerzalnu dimenziju njegovoj poruci", rekao je Tutino za tisak.

"Pjesmi mira" prethodit će program duhovne glazbe Vivaldija, Mozarta i Schuberta te koncert pod nazivom "Glazba nade".

Placida Dominga pratit će filharmonijski orkestar iz Ancone, a koncert će izravno prenositi međunarodna javna televizijska postaja Rai i RadioTre.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara