Pliva prodaje proizvodni pogon u Njemačkoj

PLIVA je objavila da je njezino povezano društvo AWD.pharma GmbH & Co. KG potpisalo ugovor s talijanskom farmaceutskom tvrtkom Menarini Group o prodaji proizvodnog pogona u sklopu AWD-a u Dresdenu, Njemačka.

Prodaja njemačkog pogona predstavlja ključni korak u procesu optimiziranja Plivinih proizvodnih kapaciteta i konsolidiranja proizvodnje, u skladu s objavama krajem 2004. godine, navodi se u priopćenju naše najveće farmaceutske tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatvaranje transakcije očekuje se u sljedećih šest mjeseci ovisno o ispunjenju određenih uvjeta ugovora. Međutim, troškovi restrukturiranja u iznosu od 22 milijuna američkih dolara, uglavnom vezani za smanjenje vrijednosti imovine, odrazit će se na rezultate četvrtog kvartala 2005. godine. Pliva je već počela seliti proizvodnju iz pogona AWD na svoje lokacije u Istočnoj Europi;  dovršetak tog procesa očekuje se do 2008. godine, dok će uštede uslijediti od 2007. godine. Nakon prodaje proizvodnog pogona, Plivino društvo AWD nastavit će sa snažnim ulaganjima u prodajne i marketinške aktivnosti u Njemačkoj.

"Zadovoljni smo što smo potpisali ovaj ugovor s industrijskim liderom kao što je Menarini te očekujemo uspješan dovršetak transakcije. Prodaja proizvodnog pogona u Dresdenu predstavlja značajan korak u našim nastojanjima da konsolidiramo Plivine proizvodne operacije i podržava naše aktivnosti u izgradnji održivog poslovnog modela, što će pozicionirati Plivu kao jednu od vodećih globalnih generičkih kompanija" - izjavio je Željko Čović, glavni izvršni direktor i predsjednik Uprave Plive.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara