plivaričari od države traže zajamčenu cijenu od 0,35 eura za kilo plave ribe

Sekcija zadarskih ribara plivaričara zatražila je danas na sastanku u Obrtničkoj komori u Zadru od države da im zajamči najnižu otkupnu cijenu plave ribe od 0,35 eura za kilo. L

Ribari plivaričari su na sastanku analizirali rezultate nedavna prosvjeda u gradskoj luci u Zadru, kojim su željeli upozoriti na sve teže uvjete ribarenja zbog niske otkupne cijene plave ribe, što im, kako su isticali ugrožava osnovnu egzistenciju. I danas su ponovili da su ogorčeni što se to pitanje zanemaruje.

Predsjednik Sekcije ribara plivaričara Boško Edison istaknuo je da mnoge teškoće nastaju zato što nije ustanovljeno ministarstvo ribarstva pa, po njegovim riječima, Vlada najprije treba uspostaviti to tijelo koje će voditi računa o ribarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ribari plivaričari predložili su da se ulovljena plava riba otkupljuje na nekoliko mjesta duž obale na Jadranu te da se onemogući daljnji ulov dok se ulovljena količina u cijelosti ne otkupi.

Ribari su još zatražili žuran sastanak s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i šumarstva kako bi se teškoće počele uklanjati.

(Hina) ima dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara