POBOLJŠANJE GOSPODARSKE SURADNJE HRVATSKE I AUSTRIJE

U Kući austrijskih industrijalaca u Beču u utorak poslijepodne održana je prva godišnja skupština Hrvatskoaustrijske trgovačke komore.

U uvodnom slovu, potpredsjednik tog tijela Richard Schenz naglasio je tradicionalnu austrijsko-hrvatsku povijesnu povezanost i suradnju koja se stalno poboljšava posebice u gospodarstvu i turizmu. Rekao je da je Austrija jedan od najvećih stranih ulagača u Hrvatskoj, austrijski turisti su se prvi vratili na Jadran u predratnim brojevima a izvoz Hrvatske u Austriju neprestano raste. Robna razmjena iznosi oko 900 milijuna eura.

Hrvatski veleposlanik u Austriji Dražen Vukov Colić kazao je da je ovo prvi u nizu gospodarskih događaja u Beču ovoga tjedna.

U srijedu će se Hrvatska i hrvatsko gospodarstvo cijeli dan predstavljati na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču što će biti prigoda da izaslanstva obogate buduću sveučilišnu suradnju a stručnjaci i gospodarstvenici dogovore poslovnu suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U četvrtak će se održati konferencija ´Hrvatska na putu u Europsku uniju´ na kojoj će govoriti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Na svim tim skupovima, kao i danas, govorit će i ministar za europske integracije Neven Mimica.

Mimica je danas, govoreći o hrvatskim očekivanjima i nastojanjima za pristup u Europsku uniju, istaknuo da na tom putu Hrvatska treba pouzdane partnere, a Austrija se u tome dokazala.

Na svečanosti u povodu prve godišnjce Hrvatsko-austrijske trgovačke komore u Beču predstavila se i Sisačko-moslavačka županija a o gospodarskim perspektivama razvoja govorio je i župan Đuro Brodarac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara