Pobuna u Prihvatnom centru Ježevo, trojica pobjegli

Pobuna u Prihvatnom centru Ježevo, trojica pobjegli
PEDESETAK stranaca štićenika Prihvatnog centra za strance Ježevo izazvali su noćas nerede u kojima su pet štićenika i jedan policajac lakše ozlijeđeni, a trojica stranaca su uspjeli pobjeći i za njima se traga, priopćilo je Ministarstvi unutarnjih poslova.

U priopćenju glasnogovornika MUP-a Zlatka Mehuna navodi se da je nekoliko minuta poslije ponoći u Prihvatnom centru za strance Ježevo došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane 50-ak štićenika centra uglavnom državljana Rumunjske, Moldove i Turske.

Stranci, njih 20-ak, najprije su razbili staklenu ciglu kod sanitarnog čvora i izišli iz objekta na dvorište, te su se pokušali probiti prema vanjskoj žičanoj ogradi Centra.

Pet policijskih službenika Centra su, u cilju sprječavanja bijega i savladavanja otpora, upotrijebili prema skupini koja je pokušala pobjeći sredstva prisile, kaže se u priopćenju.

Tri stranca, dva Rumunja i jedan državljanin Turske ipak su uspjeli pobjeći iz Centra i za njima policija traga, priopćio je MUP.

Istodobno, tridesetak osoba u Centru i dalje su remetili javni red i mir, pa su službenici Centra zatražili pomoć interventne jedinice Policijske uprave zagrebačke, čiji su djelatnici ubrzo došli u Centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U priopćenju se kaže da su prilikom uspostavljanja javnog reda i mira policijski djelatnici naišli na aktivni i pasivni otpor, zbog čega su uporabili sredstva prisile, to jest tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje.

Nakon što je uspostavljen red, pet štićenika Centra i jedan policajac zatražili su liječničku pomoć.

Dežurna liječnica Doma zdravlja Dugo Selo uputila je pet rumunjskih državljana u KBC Dubrava gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Jedan policijski djelatnik Prihvatnog centra Ježevo zbog lakše tjelesne ozljede također je zatražio pomoć u KBC Dubrava.

Tijekom nereda u Prihvatnom centru Ježevu počinjena je znatna materijalna šteta, a okolnosti se utvrđuju, priopćio je MUP.

Protiv izgrednika poduzete su odgovarajuće prekršajne i druge stegovne mjere.

O narušavanju javnog red i mira u Prihvatnom centru Ježevo obaviještena je Policijska postaja Dugo Selo, načelnik Prihvatnog centra i Hitna služba Doma zdravlja Dugo Selo, a na mjesto događaja odmah je stigla i ekipa za očevid Policijske postaje Dugo selo, priopćio je MUP.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara