Počela 10. konferencija i izborna skupština Zajednice povratnika Hrvatske

Zajednica povratnika Hrvatske (ZPH) započela je danas svoju 10. jubilarnu konferenciju i izbornu skupštinu u Starogradskoj vijećnici u Zagrebu, a na kojoj se očekuje prihvaćanje deklaracije i zaključaka te izbor novog predsjednika i Upravnog odbora Zajednice.

Kako je najavljeno, središnja tema konferenciji je zakon o područjima od posebnog državnog interesa. Također se očekuje da će se zaključkom od Vlada zatražiti da što prije pripremi taj zakonski prijedlog i pusti ga u saborsku proceduru. Taj bi zakonski prijedlog, koji Vlada piše u suradnji s ZPH, trebao osigurati stvaranje uvjeta za ulaganje kapitala kako domaćih tako i stranih investitora u sva ratom stradala područja. To bi, ističu iz ZPH, značilo oživljavanje gospodarstva i stvaranje novih radnih mjesta za povratnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Konferencija i izborna skupština ZPH održava se pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, koji je i nazočna na današnjem središnjem okupljanju predstavnika hrvatskih povratnika.

(Hina) xaš ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara