POČELA IZGRADNJA VODOOPSKRBNOG SUSTAVA IČIĆA

U izgradnju vodoopskrpnog sustava naselja Ičići, koja je počela prije nekoliko dana, opatijska gradska uprava i Hrvatske vode uložit će ukupno 18 milijuna kuna, rekao je danas na konferenciji za novinare opatijski gradonačelnik Ranko Vlatković.

Grad Opatija uložit će 12,6 milijuna kuna, a Hrvatske vode osigurat će 5,4 milijuna kuna.

Predviđena je izgradnja vodospremnika obujma 1250 prostornih metara, oko 7,5 kilometara vodovoda te oko 2,5 kilometara kolektora sanitarne kanalizacije i kolektora oborinskih voda.

Nositelj investicije je opatijski "Komunalac", a izvođač radova "Modul" iz Matulja. Završetak radova očekuje se do kraja svibnja 2004.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima gradonačelnika Vlatkovića, riječ je o najznačajnijem projektu na području Ičića koji će osigurati razvoj i opskrbu vodom u sljedećih 20-ak godina.

Najavio je da će do kraja ove godne početi radovi na rekonstrukciji državne ceste D 6 od Opatije do Medveje te izgradnja javne rasvjete obalnog puta od Ičića do Lovrana.

Vlatković je napomenuo da je za uređenje javnih površina u Ičićima u prošle dvije godine utrošeno oko 1,2 milijuna kuna.

(Hina) hšu dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara